Bella Bella

Italialaista tyyliä

Bella Bella oli Mobilian Galleriaan suunniteltu pienoisnäyttely, joka esitteli kymmenen hyvin erilaista näkemystä tyylikkäästä italialaisesta ajoneuvosta. Maan ajoneuvoteollisuus on aina ollut omaleimaista ja monipuolista, joten Bella Bellassa oli esillä edustava kattaus sympaattisista perheautoista kuumaverisiin urheiluautoihin.

Esillä oli pari merkittävää Fiatin virstanpylvästä sekä hyvin erikoinen ja harvinainen näkemys 50-luvun tila-autosta eli Fiat Multipla. Lancialta löytyi rallipoluiltakin tutun Delta HF Integralen lisäksi harvinainen, suomalaisen historian omaava Lancia Flaminia. Alfa Romeon osalta kattaus oli erilainen, esillä on kaunis 60-luvun alun avoauto sekä aikansa esimerkki 80-luvun alun muotokielestä, jota tänä päivänä kaikki eivät välttämättä kuvailisi kauniiksi.

Näytteillä oli myös kolme hyvin erilaista urheiluautoa: Yksi kauneimpina pidetyistä eli Ferrari Dino sekä yksi Suomen tunnetuimmista eli Lamborghini Diablo, joka tuli aikanaan tunnetuksi Rytsölän it-miljönääriveljeksiin liittyen. Kolmas on yksi harvinaisimmista eli Iso Rivolta Lele, joita valmistettiin aikanaan 70-luvun alussa vain 285 kappaletta. Ja kyllähän näyttelyssä myös yksi Vespa täytyy olla.

Benvenuto!

Bella Bella Mobiliassa 15.10.2021–31.8.2022.

Punaisella kaunokirjoituksella Bella-sanat päällekkäin, niiden vieressä liehuva serpentiini Italian väreissä