Musta viiva

Anssi Kasitonni

Kangasalan Sahalahdella asuvan taiteilija Anssi Kasitonnin töissä on kiitetty erityisesti hänen kykyään yhdistää taidetta ja huumoria. Kulloinkin käsillä olevista materiaaleista tehdyt teokset toistavat hänen tuotannossaan populaarikulttuuria kaikilta kanteiltaan, mutta autoilukulttuurilla on koko ajan ollut hyvin keskeinen rooli hänen tuotannossaan. Musta viiva -näyttelyn nimi ja teema viittaavat moottoriajoneuvojen urheilu-, hupi- ja sosiaalisiin käyttötarkoituksiin liittyviin jälkiin asfalttipinnassa. Kuminpolton estetiikan lisäksi näyttely toi Mobiliaan taiteilijan ajoneuvoaiheita hyvin monipuolisesti. Näyttely avasi näkökulmia vauhdin hurmaan, vapauteen ja tasa-arvoon.

Anssi Kasitonni sai Ars Fennica -palkinnon 2011 ja hänen ohjaamansa lyhytelokuva Le Saboteur oli Jussi-ehdokkaana 2023. 

Kansikuvassa Anssi Kasitonnin teos Missing Lenk ja artikkelikuvassa yksityiskohta teoksesta Trans/Am.

Lue lisää näyttelyn käsittelemistä ilmiöistä näyttelyn tuottaneen Mobilian kehittämispäällikkö Anni Antilan jutusta Trafiikki-museoiden blogissa.

Anssi Kasitonnin Musta Viiva oli nähtävillä Mobilian Lossisalissa 11.3.–17.12.2023.

Yksityiskohta Anssi Kasitonnin Trans/Am-teoksesta, joka on täysikokoinen veistos amerikanautosta. Kuvassa sininen kylki eturenkaan takaa. Näkyy sivupeili ja auton kylkeen maalattuja sarjakuvamaisia kuvia, kuten silmät.