Musta viiva

Anssi Kasitonni

Taiteilija Anssi Kasitonnin innostavasta, ilahduttavasta, mutta myös kaihoa herättävästä tuotannosta poimittu Musta viiva -näyttely avataan maaliskuussa. Näyttelyn nimi ja teema viittaavat moottoriajoneuvojen urheilu-, hupi- ja sosiaalisiin käyttötarkoituksiin liittyviin jälkiin asfalttipinnassa. Kuminpolton estetiikan lisäksi näyttely tuo Mobiliaan taiteilijan ajoneuvoaiheita hyvin monipuolisesti. Näyttely avaa näkökulmia vauhdin hurmaan, vapauteen ja tasa-arvoon.

Kangasalan Sahalahdella asuva Anssi Kasitonni sai Ars Fennica -palkinnon 2011. Jo tuolloin palkintoperusteissa korostui Kasitonnin kyky yhdistää taidetta ja huumoria. Käsillä olevista materiaaleista tehdyt teokset toistavat hänen tuotannossaan populaarikulttuuria kaikilta kanteiltaan, mutta autoilukulttuurilla on koko ajan ollut hyvin keskeinen rooli hänen tuotannossaan.

Kansikuvassa Anssi Kasitonnin teos Missing Lenk ja artikkelikuvassa teos Trans/Am.

Anssi Kasitonnin Musta Viiva Mobilian Lossisalissa 11.3.-17.12.2023.

Yksityiskohta Anssi Kasitonnin Trans/Am-teoksesta, joka on täysikokoinen veistos amerikanautosta. Kuvassa sininen kylki eturenkaan takaa. Näkyy sivupeili ja auton kylkeen maalattuja sarjakuvamaisia kuvia, kuten silmät.