Simo, autoihin ei saa piirrellä!

15.3.–20.12.2019

– Simo, autoihin ei saa piirrellä! 
sanottiin pienelle Simolle hänen piirtäessään auton ja sen kylkeen kasvot. Tästä huolimatta Riikonen on ruiskumaalannut vuosina 1965–2016 ajoneuvoihin yli tuhat teosta.

Ruiskutaidemaalari Simo Riikonen syntyi vuonna 1949 Ulvilassa. Ensimmäisen ajoneuvomaalauksen Riikonen teki 16-vuotiaana omaan mopoonsa vuonna 1965.  Ensimmäinen kuorma-auton maalaus syntyi 1960–­70-luvun taitteessa. Aluksi maalauskohteet olivat pääasiassa henkilöautoja. Riikosen maine ruiskutaidemaalarina kasvoi koko ajan niin Suomessa kuin Euroopassa. Maalauspinnat suurenivat ja myöhemmät työt ovat pääosin olleet rekka-, kuorma- ja säiliöautoja. Viimeisin Wild Horse -rekkamaalaus valmistui vuonna 2016.

Näyttelyssä esiteltiin Simo Riikosen tekemiä ajoneuvomaalauksia runsaan valokuvamateriaalin kautta. Riikosen maalaamista ajoneuvoista esillä oli muun muassa hänen maalaamansa ensimmäinen kuorma-auto. Riikonen on pitkän uransa aikana tehnyt mittavan määrän muotokuvamaaluksia, joista esillä oli rallikuljettajien kuvia. Näytteillä oli myös taiteilijan työvälineet maalaustelineineen.

Simo, autoihin ei saa piirrellä! -näyttely oli esillä Mobiliassa 15.3.–20.12.2019.

Sinisävyisessä taulussa on neljän rallikuuluisuuden kasvokuvat ja taustalla hyppäävä ralliauto.
Näyttelylogossa on punainen maaliruisku, josta leviää punainen puhekupla, jossa on valkoisella näyttelyn nimi Simo autoihin ei saa piirrellä