Kouluryhmät

Monipuolinen retkipäivä helposti yhdessä paketissa

Luokkaretkelle Mobiliaan!

Mobiliassa riittää nähtävää ja koettavaa koko retkipäiväksi! Luokkaretken voi koota alla olevista toiminnallisista osuuksista omalle luokalle mieleiseksi. Parhaiten luokkaretkiohjelmamme sopii alakoulun alimmille luokka-asteille sekä eskareille.

Suomi liikkeelle

Mobilian vuoden 2022 Suomi liikkeelle 1920-luvulla-näyttelyssä on esillä ajoneuvoja, joilla Suomessa liikuttiin sata vuotta sitten. Miltä autot näyttivät ja ketkä niillä ajoivat? Suurin osa ihmisistä asui maaseudulla. Hevosajoneuvot olivat yleisiä niin maaseudulla kuin kaupungissakin. Tärkeitä olivat myös polkupyörät ja linja-autot, jotka mahdollistivat ihmisten liikkumisen paljon isommalla alueella kuin ennen. Näyttelyssä pohditaan, millaisia seurauksia liikkumisen helpottumisella oli tavallisten ihmisten arkeen, ja mietitään, millaista oli matkustaa tuon ajan linja-autolla ja miten polkupyörät erosivat nykyisistä pyöristä.

Opastuksen pääteeksi ratkotaan hauskaa kuvasuunnistukseen perustuvaa salapoliisitehtävää.

Suomi liikkeelle 1920-luvulla -näyttely 30 €/ryhmä (max. 25 hlö), kesto 60 min. Saatavilla 18.3.–18.12.2022.

Vanhassa mustavalkokuvassa pinnapyöräinen, tumma Opel, jonka ratin takana istuu kuljettaja ja takapenkillä kuomu laskettuna tyylikäs, hattupäinen mies.
Lapsia opastetulla kierroksella Rallimuseossa ihmettelemässä Ford Escortia.

Rallimuseo

Rallimuseossa tutustutaan Lentäviin suomalaisiin eli Flying Finnseihin ja kuullaan, miten ralliautoilu on muuttunut vuosien saatossa. Opastuksen päätteeksi ratkotaan hauskaa kuvasuunnistukseen perustuvaa salapoliisitehtävää.

Rallimuseo 30 €/ryhmä (max. 25 hlö), kesto 60 min.

Riemua liikennepuistossa

Liikennekäyttäytymisen perusteita harjoitellaan Rahtarit-liikennepuistossa polkuautoillen ja jalankulkijana. Mobilian polkuautot ovat 4–12-vuotiaille. Mukavimmin ajo sujuu pituudeltaan alle 140 cm olevilta lapsilta. Jokainen koululainen saa oman ajokortin kotiin vietäväksi.

Liikennepuisto 25 €/ryhmä (max. 25 hlö)
+ 2 €/koululainen, kesto 60 min.

Lapsia ajamassa iloisenvärisillä polkuautoilla liikennepuiston risteysalueella.
Vessapaperirullasta on askarreltu auto, joka on maalattu vesivärein violetiksi. Autossa on liekkikuvio ja keltaiset pahvirenkaat.

Askartelupaja

Kädentaitoja pääsee harjoittamaan ohjatusti askartelupajoissamme. Askarteluvaihtoehtoina ovat pyykkipoika- tai paperirulla-auto. Pyykkipoika-auto väritetään oman maun mukaan ja sille tehdään pyörät napeista. Paperirulla-auto askarrellaan tyhjästä wc-paperirullasta ja värjätään oman mielen mukaiseksi. Ryhmälle valitaan toinen vaihtoehdoista.

Askartelupaja 30 €/ryhmä (max. 25 hlö)
+ 2 €/koululainen, kesto 30–60 min.

Luontopolku Keisarinharjuun tai liikuntahetki leikkipuistossa

Lähiympäristö kutsuu luontopolulle Keisarinharjulle. Matkalla ratkotaan luontoaiheisia kysymyksiä. Mobilian pihamaalla on mukava leikkipuisto, jonka keinuissa ja kiipeilytelineessä lapset viihtyvät. Myös uimarannan nurmikkoalue on käytössä liikuntatuokioita varten.

Luontopolku ilmainen, kesto 60 min.

 

Lapset pelaavat jalkapallolla Mobilian nurmikkoalueella leikkipuiston edessä.
Museokaupan vitriinissä myynnissä punaisia kaksikerrosbusseja ja mustia takseja.

Ostoshetki museomyymälässä

Museomyymälä on hyvä paikka matematiikan käytännönharjoituksille! Museomyymälän valikoimasta löytyy pienille lompakoille sopivia matkamuistoja.

 

Eväsretki tai herkkuhetki ravintolassa

Ruokailu onnistuu joko omin retkieväin ulkona terassilla tai varaamalla ryhmäruokailun. Meillä opit, miten ravintolassa toimitaan!

Ruokailuvaihtoehdot

1. Hyvää kahvilan noutopöydästä

Juustoinen lihamakaronilaatikko, porkkana-ananasraaste 6,70 €/hlö

Lihapyörykät (5 kpl), perunasose, vihersalaatti, kurkkusuikale 7,70 €/hlö

Koko ryhmää varten valitaan toinen ruokavaihtoehdoista. Ruokailu kahvilassa.

2. Näin toimitaan ravintolassa

Ryhmää varten katetaan pöydät Mobilian ravintolaan, jossa opitaan, mitä ravintolaetikettiin kuuluu. Sitten päästään harjoittelemaan ja herkuttelemaan: pöytään tarjoillaan possun lehtipihvi ja ranskalaiset kera salaatin 11 €/hlö.

Kaikkiin aterioihin kuuluu lisäksi leipä, levite, mehu/jäävesi sekä jäätelöpuikko.

Ruokailuiden minimiryhmäkoko 15 hlö.

Iloinen tyttö syö jääteloä Mobilian terassilla.

Tiedustelut ja varaukset

Mobilian asiakaspalvelu puh. (03) 3140 4000
asiakaspalvelu@mobilia.fi