Esteettömyys ja saavutettavuus

Mobilia on vammaiskortti- ja ystävänkorttikohde

Vammaiskortin haltijan kanssa saapuvat henkilökohtaiset avustajat ja tulkit pääsevät museoon ilmaiseksi. Myös ystävänkortti-toimintaan kuuluvien tukiystävä pääsee museovierailulle mukaan ilmaiseksi.

Mobilia on vessapassikohde

Vessapassin haltija pääsee välittömästi lähimpään vessaan. Vessapassi-tarra vessoissamme toimii viestinä muille vessankäyttäjille siitä, että korttia näyttävällä henkilöllä on sairaus, jonka vuoksi hänelle on hyvä antaa nopeasti pääsy vessaan jonon ohi.

Opas- ja avustajakoirat

Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita museoon. Mobilian infosta voit pyytää koirien vesikulhoa lainaan.

Saapuminen

Mobiliassa on yhteensä kaksi invapysäköintipaikkaa. Toinen sijaitsee Keskustalon pysäköintialueella lähimpänä sisäänkäyntiä ja toinen Fenno Gallerian pysäköintialueella. Pysäköintipaikat löytyvät Autoliiton invapysäköintisovelluksesta.

Keskustalon pääovelle pääsee luiskaa pitkin rakennuksen pysäköintialueen puoleisesta päädystä. Museon pääovi avautuu painikkeella. Tarvittaessa apua saa Mobilian infosta (puh. 03 31 40 4000).

Säilytystilat ja esteettömät wc-tilat

Naulakoille kuljetaan kahvilan läpi. Säilytyslokerikkoja on myös matalalla.

Naulakkotilan vieressä on 1990-luvun ohjeistuksen mukaan varusteltu inva-vessa. Sähköpyörätuoleille se ei sovellu, koska wc-istuimen ympärillä ei ole riittävästi tilaa. Vessassa on kuitenkin tukikaiteet sekä laskettava lavuaari. Keskustalon näyttelytilojen puolella Rallimuseon sisäänkäynnin läheisyydessä on nykynormit täyttävä inva-vessa.

Liikkuminen Keskustalon näyttelytiloissa

Keskustalon näyttelytilat ovat esteettömiä liikkumisen suhteen. Näyttelyt sijaitsevat yhdessä tasossa ja liikkumiselle on hyvin tilaa. Näyttelyn sisäänmenossa on lainattava pyörätuoli. Kosketusnäytöt sijaitsevat korkeudella, johon yltää hyvin myös pyörätuolista. Näyttelyyn on sijoitettu levähtämiseen sopivia tuoleja.

Liikkuminen Fenno Gallerian näyttelytilassa

Fenno Galleria sijaitsee eri rakennuksessa noin 400 metrin päässä Keskustalolta. Suosittelemme siirtymään välimatkan autolla, sillä siirtymäreitti ei ole esteetön: matkalla on hiekkapohjainen kevyenliikenteen väylä sekä jyrkkä mäki, jonka kohdalla jalankulku on ohjattu portaisiin. Itse näyttelytila on liikuntaesteelliselle avustettuna esteetön: raskaan ulko-oven avaaminen vaatii avustajan, mutta näyttelytila on yhdessä tasossa ja tilasta löytyy nykynormeja vastaava inva-wc. Ilman avustajaa liikkeellä oleva voi pyytää Mobilian infosta oven avaamisapua.

Näkövammaispalvelut

Suosittelemme näkövammaisten saapuvan museoon avustajan kanssa. Kassalta on saatavilla puuvillakäsineitä, joiden kanssa voi tutustua tiettyihin näyttelyajoneuvoihin koskettamalla.

Ryhmille on saatavilla kuvailutulkattu opastus ennakkovarauksesta.

Fenno Galleriassa ajoneuvot sijaitsevat lasiseinien takana: heijastava lasipinta saattaa hankaloittaa näkemistä.

Induktiosilmukka

Mobiliassa ei ole induktiosilmukan käyttömahdollisuutta.

Pienten lasten kanssa museovierailulle

Lastenhoitotila löytyy kahvilan wc-tilojen yhteydestä. Kahvilassamme on syöttötuoleja, ja voit pyytää kahvilahenkilökuntaa lämmittämään vauvan ruuan. Eväiden syöntipaikkoja ei ole sisätiloissa, mutta ulkona leikkipuiston yhteydessä olevaa huvimajaa voi hyödyntää eväspaikkana.

Keskustalon näyttelyiden sisäänkäynnissä on lainattavat lastenrattaat. Museonäyttelyiden puolelta löytyy lasten leikkipaikka, jossa on myös nojatuolit vaikkapa imettämistä varten.

Fenno Galleriassa on lainattavat lastenrattaat sekä pieni lasten puuhanurkka.

Verkkosivujen saavutettavuus

Olemme sitoutuneet digipalveluiden saavutettavuuden parantamiseen. Mikäli löydät puutteita sivustoltamme, pyydämme lähettämään meille asiasta palautetta osoitteeseen [email protected]