Rallimuseon taustavoimat

Rallikansa museon tukena

Ralliurheilu tuli osaksi Mobilian näyttelytarjontaa 29.4.2010, kun Rally Hall of Fame avattiin Autoglym Galleryyn. Kun suomalainen rallikansa sai kokonaan oman museonsa Mobilian Keskustalon laajennussiipeen 17.6.2016, Hall of Fame siirtyi Rallimuseon osaksi.

Rallimuseon toteuttamiseksi Mobilia järjesti joukkorahoituskampanjan suomalaisessa yhteisörahoituspalvelussa Mesenaatissa. Kampanja oli käynnissä 28.1.-8.5.2016 välisenä aikana, ja se keräsi yhteensä 86 420 euroa. Kyseessä oli tuolloin suurin vastikkeellisella joukkorahoituskampanjalla kerätty summa ikinä. Joukkorahoituksen tuotot käytettiin Rallimuseon rakentamiseen ja ylläpitämiseen.

Rallimuseon joukkorahoituskampanjaan osallistui 378 mesenaattia, joiden joukossa oli niin rallifaneja kuin autourheiluun liittyviä yrityksiä ja yhteisöjä. Tutustu Rallimuseon tukijoihin tästä.

Mobilia näyttelyt

Simo Lampinen Rallimuseon suojelija

Rallin nelinkertainen Suomen mestari Simo Lampinen on Rallimuseon suojelija. Hän on tehnyt pitkän uran ralliautoilun parissa niin kuskina kuin järjestötehtävissä. Rallimuseon suojelijana Lampinen edustaa Rallimuseota meillä ja maailmalla.

Rallimuseon ystävät -yhdistys

Jos haluat lähteä Rallimuseon taustavaikuttajaksi ja tukea toimintaa, Rallimuseon ystävät -yhdistys on aloittanut toimintansa vuonna 2020.
Liity mukaan!

Simo Lampinen sini-valkoisen rallisaabin vieressä Rallimuseossa.