Rallimuseo

Nuotit vauhdin historiaan

Rallimuseo pitää sisällään laajan katsauksen ralliautoilun historiaan. Rallimuseossa pääset tutustumaan omatoimisesti tai opastettuna Flying Finnseihin, karttureiden työhön sekä Jyväskylän MM-rallin 70-vuotiseen historiaan ja siihen liittyviin värikkäisiin vaiheisiin.

Rallimuseon ehdoton vetonaula on Kalle Rovanperän Toyota Yaris WRC2017. Kysymyksessä on autoyksilö, jolla Rovanperä voitti vuonna 2021 Viron MM-osakilpailun. Voittaja-auto on nähtävissä ensimmäistä kertaa koskaan Toyota Gazoo Racingin toimintojen ja toimitilojen ulkopuolella. Auto on esillä Rallimuseossa  kevääseen 2023 asti.

Myös kansainvälinen Rally Hall of Fame on saanut arvoisensa puitteet Rallimuseosta. Hall of Fame on omistettu uransa päättäneille mestarikuskeille ja muille rallin vaikuttajille.

Mielenkiintoisten ralliautojen ja tuhdin historiatiedon lisäksi Rallimuseossa pääsee testaamaan omia ajotaitojaa kahden pelattavalla Sega Rally -pelillä, joka on legendaarinen peliklassikko 1990-luvulta.

Rallimuseo avattiin vuonna 2016 onnistuneen joukkorahoituskampanjan tuella. Tutustu Rallimuseon taustoihin tästä!

Kansainväliseen Hall of Fameen nimettyjen rallitähtien taulut Rallimuseon seinällä. Lisäksi osasta nimetyistä näytteillä ajohaalareita tai ralliautoja.
Rallimuseon ystäväyhdistyksen logossa tekstin takana näkyy harmaita ihmishahmoja ruutulippujen välissä.

Rallimuseon Ystävät Ry aloitti toimintansa vuoden 2020 alusta.
Olisiko sinusta Rallimuseon ystäväksi?