Rallimuseo

Nuotit vauhdin historiaan

Rallimuseo pitää sisällään laajan katsauksen ralliautoilun historiaan. Rallimuseossa pääset tutustumaan omatoimisesti tai opastettuna Flying Finnseihin ja karttureiden työhön. Rallimuseon vuoden 2023 teemana on B-ryhmä kaikkine huippuineen ja ongelmineen. Näyttelyssä on esillä aikakauden ralliautoja, ei vain kaikkein ilmeisimpiä, vaan esille nostetaan myös ryhmän vähemmän tunnettuja puolia, kuten kuninkuusluokan ohessa aloittelijoille suunnattuja autoja tai Neuvostoliiton osuutta B-ryhmässä. Lisävaikuttimena tähän on tietysti, ettei suomalaisissa kokoelmissa juuri ole B-ryhmän kolmen suuren eli Audin, Lancian ja Peugeotin aitoja kilpa-autoja. Sen sijaan Suomeen on päätynyt yllättävänkin paljon muita B-ryhmäläisiä, varsinkin kun ryhmän lopettaminen ei tarkoittanut kaikkien autojen luokituksen perumista, vaan koski lähinnä vain kaikkein tehokkaimpia malleja. Lue lisää B-ryhmästä blogistamme.

Loppuvuodeksi 2023 Rallimuseoon on saatu yleisön ihmeteltäväksi halkileikattu Skoda Fabia Rally Evo 2. Se on ensimmäistä kertaa esillä pidempiaikaisesti Skoda Motorsportin tilojen ulkopuolella. Ennen näkemätön tilaisuus tutustua siihen, miten nykyaikainen kilpa-auto on rakennettu!

Myös kansainvälinen Rally Hall of Fame on saanut arvoisensa puitteet Rallimuseosta. Hall of Fame on omistettu uransa päättäneille mestarikuskeille ja muille rallin vaikuttajille.

Mielenkiintoisten ralliautojen ja tuhdin historiatiedon lisäksi Rallimuseossa pääsee testaamaan omia ajotaitojaan kahden pelattavalla Sega Rally -pelillä, joka on legendaarinen peliklassikko 1990-luvulta.

Rallimuseo avattiin vuonna 2016 onnistuneen joukkorahoituskampanjan tuella. Tutustu Rallimuseon taustoihin tästä!

Rallimuseon näyttelytilassa on vanhoja ralliautoja punaisten mattojen päällä, seinillä pienoismalleja valaistuissa vitriineissä ja Rally Hall of Fameen aateloitujen tietotauluja. Katosta roikkuu ajopukuja.
Rallimuseon ystäväyhdistyksen logossa tekstin takana näkyy harmaita ihmishahmoja ruutulippujen välissä.

Rallimuseon Ystävät Ry aloitti toimintansa vuoden 2020 alusta.
Olisiko sinusta Rallimuseon ystäväksi?