Rallimuseo

Nuotit vauhdin historiaan

Rallimuseo pitää sisällään laajan katsauksen ralliautoilun historiaan. Rallimuseossa pääset tutustumaan omatoimisesti tai opastettuna Flying Finnseihin ja karttureiden työhön. Rallimuseon vuoden 2023 teemana on B-ryhmä kaikkine huippuineen ja ongelmineen. Näyttelyssä on esillä aikakauden ralliautoja, ei vain kaikkein ilmeisimpiä, vaan esille nostetaan myös ryhmän vähemmän tunnettuja puolia, kuten kuninkuusluokan ohessa aloittelijoille suunnattuja autoja tai Neuvostoliiton osuutta B-ryhmässä. Lisävaikuttimena tähän on tietysti, ettei suomalaisissa kokoelmissa juuri ole B-ryhmän kolmen suuren eli Audin, Lancian ja Peugeotin aitoja kilpa-autoja. Sen sijaan Suomeen on päätynyt yllättävänkin paljon muita B-ryhmäläisiä, varsinkin kun ryhmän lopettaminen ei tarkoittanut kaikkien autojen luokituksen perumista, vaan koski lähinnä vain kaikkein tehokkaimpia malleja. Lue lisää B-ryhmästä blogistamme.

Yksi Rallimuseon vetonauloista on Kalle Rovanperän Toyota Yaris WRC2017. Kysymyksessä on autoyksilö, jolla Rovanperä voitti vuonna 2021 Viron MM-osakilpailun. Voittaja-auto on nähtävissä ensimmäistä kertaa koskaan Toyota Gazoo Racingin toimintojen ja toimitilojen ulkopuolella. Auto on esillä Rallimuseossa  vielä kesäkauden 2023.

Myös kansainvälinen Rally Hall of Fame on saanut arvoisensa puitteet Rallimuseosta. Hall of Fame on omistettu uransa päättäneille mestarikuskeille ja muille rallin vaikuttajille.

Mielenkiintoisten ralliautojen ja tuhdin historiatiedon lisäksi Rallimuseossa pääsee testaamaan omia ajotaitojaa kahden pelattavalla Sega Rally -pelillä, joka on legendaarinen peliklassikko 1990-luvulta.

Rallimuseo avattiin vuonna 2016 onnistuneen joukkorahoituskampanjan tuella. Tutustu Rallimuseon taustoihin tästä!

Kansainväliseen Hall of Fameen nimettyjen rallitähtien taulut Rallimuseon seinällä. Lisäksi osasta nimetyistä näytteillä ajohaalareita tai ralliautoja.
Rallimuseon ystäväyhdistyksen logossa tekstin takana näkyy harmaita ihmishahmoja ruutulippujen välissä.

Rallimuseon Ystävät Ry aloitti toimintansa vuoden 2020 alusta.
Olisiko sinusta Rallimuseon ystäväksi?