Suomi liikkeelle 1920-luvulla

Arjen liikkuminen muuttuu

Vuonna 2022 Mobiliassa käsiteltiin 1920-luvun maantieliikennettä. Autojen määrä kasvoi voimakkaasti vuosikymmenen aikana. Linja-autoliikenne muutti arjen liikkumista. Samoin polkupyörät mahdollistivat päivittäin tehtävien matkojen moninkertaistumisen. Moottoripyörät olivat huomattava osa moottoriajoneuvokantaa. Vuosikymmen oli myös moottoriurheilun harjoittelun aikaa. Autoilijoiden järjestötoiminta alkoi. Naisille myönnettyjen ajokorttien määrä kasvoi etenkin Helsingissä. Eikä unohdeta sitä, että kieltolaki oli voimassa koko vuosikymmenen pirtuautoineen ja salakapakkoineen.

Suomi liikkeelle 1920-luvulla näyttelyssä oli esillä aikakauden ajoneuvoja yleisimmistä liikennevälineistä harvinaisempiin yksilöihin. Näyttelyssä saamme myös kuulla herrasmiesautoilijan neuvoja auton ohjastajille, linja-autolla matkustamisesta ja naisautoilijan kokemuksia.

Otsikkokuvassa Fredrik Tammisen Opel 1920-luvulla. Kuva: Mobilia

Suomi liikkeelle 1920-luvulla oli nähtävillä Mobiliassa 18.3.–18.12.2022

Logossa vihreänharmaa alue, jonka takana punainen väri varjona. Laatikossa valkoinen aaltomainen teksti Suomi liikkeelle ja sen alla kahdella rivilla isommilla punaisilla kirjaimilla 1920-luvulla. Punainen piirros kanttiautosta sivukuvana tekstien päällä.