Historian poluilla 2024

Tunnetko keskiaikaisia tai muita historiallisia tielinjauksia Suomessa? Oletko liikkunut niillä tai ovatko ne osa arkista maisemaasi? Kuulutko johonkin yhteisöön, joka liikkuu historiallisilla teillä? Tule kertomaan muistojasi ja kokemuksiasi sekä tutustumaan keskiajan tutkimukseen!

Auton ja tien museo Mobiliassa järjestetään lauantaina 28.9.2024 klo 12-15 Historian poluilla -tapahtuma, jossa voit tutustua Suomen keskiajan ja uuden ajan alun tiestöön ja sen tutkimukseen. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Viabundus Suomi 1350-1650 -tutkimushanke, Mobilia ja Postimuseo.

Hankkeen tutkijat ja museolaiset pitävät päivän teemasta lyhyitä puheenvuoroja. Voit myös vastata kyselyyn tai halutessasi antaa pienen haastattelun tutkimusta varten.

Puheenvuorot:

Tapio Salminen: Maantiet ja talvitiet keskiajan Suomessa
Jenni Lares: Kestikievarit ja matkanteon sosiaalisuus
Anni Antila: Keikkuvaa kyytiä
Maria Pietilä: Pyöräilemään postitielle? – Historialliset postireitit Postimuseon kokoelmien valossa

Tapahtuma on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä.
Viabundus Finland 1350-1650 -hankkeessa kootaan karttaliittymä ja avoin paikkatietokanta Suomen keskiajan ja uuden ajan alun liikennereiteistä.

 

Maalaismaisema näkymä kalliolta. Kesäisessä peltomaisemassa kulkee hiekkatie, taivaan rannassa metsikkö, taivas on vaaleansininen. Keskellä kuvaa teksti Historian poluilla 28.9.2024 Auton ja tien museo Mobiliassa