Luonto- ja kulttuuriympäristötalkoot 2024

Kulttuuriympäristötalkoot Kangasalla järjestetään 14.–15.9.2024 Sarsan kulttuuriympäristössä sekä Mobilian siirtotyömaista kertovalla ulkonäyttelyalueella.

Talkoissa tutustutaan alueen monimuotoiseen luontoon ja kulttuuriperintöön, tartutaan yhdessä muinaisjäännöksen hoitotyöhön poistamalla vesakkoa sekä kunnostetaan siirtotyömaanäyttelyn rakennuksia. Talkootöiden lomassa kuulemme arkeologisen muinaismuistokohteen, siirtotyömaanäyttelyn ja Sääksikeskuksen opastukset ja saamme vinkkejä lajientunnistussovelluksista.

Talkoot on tarkoitettu kaikille kulttuuriperinnön hoidosta kiinnostuneille Voit osallistua yhtenä tai kahtena päivänä. Osallistuaksesi et tarvitse ennakkotietoja tai erikoistaitoja.

Tapahtumaon maksuton. Talkoiden kesto on molempina päivinä klo 9:30–17:30. Tarjoamme osallistujille aamiaisen, lounaan ja kahvit.
Mukaan mahtuu 25 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Ilmoittautuneille lähetetään lisätietoa talkookirjeessä noin viikkoa ennen talkoita.

Tietoa tapahtumasta sekä ilmoittautuminen Formsin kautta osoitteessa https://adoptoimonumentti.fi/ 25.8.2024 mennessä.
Lisätietoa:
[email protected] tai puh. 040 673 0784

Tapahtuman järjestää:
Pirkanmaan maakuntamuseo
Tampereen Luonnontieteellinen museo
Auton ja tien museo Mobilia

Kaksi naista kiinnittää paikoilleen kunnostettua ikkunaa parakin ikkuna-aukkoon. Toinen nostaa ikkunaa parakin ulkopuolella ja toinen on ottamassa sitä vastaan punaseinäisen parakin sisäpuolella.