Syyslomalla Mobiliassa tapahtuu

Syyslomalla 15.–23.10.2022 Mobiliassa tapahtuu paljon kaikenlaista!

Uusi avoautonäyttely aukeaa

Koululaisten syyslomaviikko startataan käyntiin viikkoa edeltävänä viikonloppuna näyttävästi, kun uusi, kymmenen hyvin erilaista avoautoa esittelevä Tukka tuulessa -näyttely avataan Fenno Galleriassa. Vauhtia ja vapautta symboloivat avoautot ovat olleet marginaalisia, mutta kunkin merkin mielikuviin vahvasti vaikuttaneita malleja koko autoilun historian ajan. Lisätietoja

Lapset aina ilmaiseksi

Lapset pääsevät Mobilian näyttelyihin aina ilmaiseksi aikuisen seurassa. Mobiliassa käy myös Museokortti. Kesän mittaan Mobilian näyttelytiloissa on jälleen otettu käyttöön lasten leikkipaikka. Lisäksi eskari- ja alakouluikäisten suosiossa on kuvasuunnistukseen perustuva salapoliisitehtävä, jonka myötä Suomi liikkeelle 1920-luvulla näyttelyssä pääsee testaamaan omaa tarkkaavaisuuttaan. Rallimuseon puolella olevalla Sega Rally -rallipelillä kokee vauhdin hurmaan ja voi kisata kaverin tai perheenjäsenten kanssa mestaruudesta.

Perheopastuksia syyslomaviikolla

Syyslomaviikolla järjestetään yleisöopastuksia Suomi liikkeelle 1920-luvulla -näyttelyyn seuraavasti:

la 15.10. klo 11
su 16.10. klo 11
ma 17.10. klo 11
ke 19.10. klo 11
la 22.10. klo 11
su 23.10. klo 11

Yleisöopastukset on suunnattu perheille ja niiden kesto on noin 30 minuuttia. Halutessaan opastuksen jälkeen voi jäädä ratkomaan salapoliisitehtävää. Opastus on ilmainen, mutta edellyttää aikuisilta voimassa olevaa pääsylippua. Voit varata paikat opastukselle sekä lapsille että aikuisille varausjärjestelmästämme etukäteen.

Kurkista suljettuihin kokoelmatiloihin

Retki museon uumeniin eli yleisöopastus Mobilian normaalisti suljettuihin kokoelmatiloihin järjestetään keskiviikkona 19.10. klo 13. Kierros kestää noin tunnin ja se sisältyy pääsylipun hintaan. Voit varata paikan opastukselle varausjärjestelmästämme etukäteen.

Kaksi juuri kouluikäistä vaaleaa tyttöä istuu ajotuoleissa rattien edessä.