Rallimuseo

Suomalaiset ovat rallikansaa
Logo: Rallimuseo
Suomalaiset ovat tunnetusti rallikansaa: meillä on enemmän rallin maailmanmestareita kuin missään muualla maailmassa ja runsaasti perinteikkäitä ja arvostettuja kilpailuja. Suomalainen rallikansa sai oman museonsa auto- ja tieliikennemuseo Mobilian yhteyteen Kangasalle 17.6.2016. Jo olemassa oleva Rally Hall of Fame siirtyi Rallimuseon osaksi.

Rallimuseon Ystävät Ry

Rallimuseon Ystävät Ry aloittaa toimintansa vuoden 2020 alusta.

Rallimuseon Ystävät ry

Rallimuseo pitää sisällään laajan katsauksen ralliautoilun historiaan.

Näyttelyssä on myös vuosittain vaihtuvia osioita, joissa käsitellään ajankohtaisia teemoja. Vuoden 2019 Timantti-osion teemana on suomalaiset Formula1 maailmanmestarit rallissa.

Rallimuseossa kerrotaan myös ääriolosuhteissa ajettavista ralleista kuten aavikkoralleista, ja Suomessakin järjestettävistä talviralleista. Näytämme myös, miten ralliautojen kisahuolto ennen vanhaan järjestettiin.

Kansainvälinen Rally Hall of Fame saa arvoisensa puitteet Rallimuseosta. Hall of Fame on omistettu uransa päättäneille mestarikuskeille ja muille rallin vaikuttajille.

Lapset ja lapsenmieliset viihtyvät varmasti Rallimuseossa, jossa voi testata omia ajotaitojaan kahden pelattavalla Sega Rally -pelillä.

Simo Lampinen mustavalkoisessa kuvassa hymyilemässä Saabin ikkunassa kuljettajan penkillä.

Rallimuseon suojelijana Simo Lampinen

Rallin nelinkertainen Suomen mestari Simo Lampinen toivottaa kaikki rallin ystävät tervetulleiksi Rallimuseoon. Simo Lampinen on tehnyt pitkän uran ralliautoilun parissa niin kuskina kuin järjestötehtävissä. Rallimuseon suojelijana Lampinen edustaa Rallimuseota meillä ja maailmalla.

Ajankohtaisimmat tiedot Rallimuseosta saat seuraamalla Rallimuseon Facebook-sivua