Rallin ystävien Suurajot vol. 2

Rallin ystävien Suurajot kerää rallilegendat Kangasalle

Historian toinen Rallimuseon ystävien Suurajot -tapahtuma järjestetään sunnuntaina 28. elokuuta klo 12–16 Mobilian piha-alueella Kangasalla. Kysymyksessä on jo perinteeksi muodostunut rallia kunnioittava kokoontumistapahtuma, jonka ohjelmassa on muun tunnettujen huippurallikuljettajan ja heidän alkuperäisten ralliautojensa rauhallinen näytösajo ja haastattelut.

Esillä on useita rallimuseon näyttelyn ulkopuolisia ralliautoja sekä eri merkkikerhojen aarteita. Timo Pulkkinen tekee haastatteluja pitkin päivää ja näytösajo toteutetaan kaksi kertaa päivän aikana, joten paikalle voi saapua oman aikataulun mukaan. Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy.

Rallimuseon ystävien Suurajojen haastatteluihin ja näytösajoon on alustavasti lupautunut rallin maailmanmestari Ari Vatanen, joka ajaa Mobiliassa muun muassa vuoden 1982 Opel Ascona 400 -ralliautoa. Saabin legendaarinen 1970-luvulta tuttu sinivalkoinen rallitiimi Simo Lampinen, Tapio Rainio ja Jari Vilkas sekä heidän alkuperäiset Saab-ralliautonsa ovat tiestysti paikalla. Komeaa Saab-rivistöä täydentää historian ensimmäinen Uudessakaupungissa rakennettu ja harvoin esillä oleva Saab 96 V4-ralliauto, jolla Leo Kinnunen osallistui Jyväskylän Suurajoihin vuonna 1970.

Lisäksi alkuperäisen Flying Finn-kuljettaja Timo Mäkisen veli Tapio Mäkinen tuo näytösajoon Timon ensimmäisen ralliauton Triumph TR3:n.

Tapahtumassa on nähtävillä lisäksi yli kaksikymmentä rallipoluilta tuttua klassikkoautoa. Joukossa autoja, jotka nähdään ensimmäistä kertaa julkisuudessa. Päivän aikana toisensa tapaavat eri vuosikymmenien aikana rallissa toimineet kuljettajat, kakkosohjaajat, mekaanikot, kilpailun toimihenkilöt, toimittajat ja rallikatsojat. Kaikki ralliautoilusta kiinnostuneet ovat tervetulleita kokoontumistapahtumaan.

Rovanperän Toyota Rallimuseossa

Rallimuseon puolella on esillä Kalle Rovanperän Toyota Yaris WRC2017. Kysymyksessä on autoyksilö, jolla rallin MM-sarjaa johtava suomalaiskuljettaja voitti viime vuonna Viron MM-osakilpailun. Kysymyksessä oli Rovanperän ensimmäinen MM-rallivoitto ja Rallimuseon 2022 näyttelyn ehdoton vetonaula. MM-voittaja-auto on nähtävissä ensimmäistä kertaa Toyota Gazoo Racingin toimitilojen ulkopuolella.

Lisäksi Rallimuseon puolella voi seurata ralliauton teippausnäytöstä, kun alan arvotettu ammattilainen Marko Hannula teippaa Kimi Räikkösen Fiat Grande Punto Abarth S2000:n Suomen MM-rallissa 2009 nähtyyn ulkoasuun.

Pääsylippu Mobiliaan sekä Rallimuseoon maksaa 14 euroa. Mobilia on myös Museokortti kohde. Rallimuseon Ystävien jäsenet pääsevät museoon jäsenkorttiaan näyttämällä ilmaiseksi.

Arvontavoittona paikka Vatasen kyytiin!

Rallin ystävien Suurajot järjestää Rallin ystävät ry. Tapahtumaan osallistuminen ei edellytä yhdistyksen jäsenyyttä. Paikan päällä sunnuntaina voit halutessasi liittyä yhdistykseen. Kaikkien paikan päällä klo 14 mennessä jäseneksi liittyneiden kesken arvotaan yhdelle onnelliselle paikka Ari Vatasen kyytiin jälkimmäiseen näytösajoon.