Taidetta ja pienoismalleja Mobiliassa 2024

Taidetta ja pienoismalleja
Mobiliassa lauantaina 13.7.2024 klo 10–15
Osana Kangasalan kulttuuriviikon ohjelmaa Mobiliassa järjestetään taidetta monipuolisesti käsittelevä tapahtuma Taidetta ja pienoismalleja. Esillä on kuvataiteen lisäksi myös pienoismallitaiteilijoiden töitä. Päivän ohjelmaan kuuluu niin työpajoja, taiteilijatapaamisia kuin myyntitapahtumakin. Inspiroiva Cake & Paint -työpaja antaa hengähdyshetken kaiken kiireen keskellä ja herättelee luovuutta. Mobilian runsaasta näyttelytarjonnasta löytyy paljon myös taidetta esitteleviä näyttelyitä: esillä on Heikki Valveen autopiirroksia, autopienoismalleja esittelevä Skaala sekä Jokaiselle -näyttely, joka yhdistää mielenkiintoisesti Jopo-polkupyörän historiaa ja eri taiteilijoiden Joposta tekemiä tulkintoja.  Kulttuuriviikon aikana nähtävillä myös Leena Aalto-Heikkilän ja Virpi-Marja Palokallion ihastuttavista akvarellli- ja sekatekniikkateoksista koostuva Sivellintarinoita-taidenäyttely. Tervetuloa viihtymään!

Ohjelma:

klo 10–15
Pienoismallimyyjäiset
Yhteistyössä FHRA Tampereen Seutu ry:n pienoismalliharrastajien kanssa Mobilian ulkoalueella järjestetään peräkonttikirppis-ajatuksella pienoismallien myyntitapahtuma. Myyjien ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, vaan paikalle voi tulla vapaasti klo 9 alkaen varaamaan myyntipaikan.
Ilmainen

klo 10–12 sekä klo 13–15
Pienoismallityöpaja
FHRA Tampereen Seutu ry:n pienoismalliharrastajien työpajaan pääsee jokainen kokeilemaan pienoismallien rakentamista. Onko sinulla kaapissa koottavan pienoismallin avaamaton laatikko? Etkö ole ikinä päässyt hommassa alkuun? Vai oletko aina miettinyt, millaista pienoismallien rakentaminen oikeasti on? Tule aloittamaan oma projekti tai kokeile mallikappaleella. Työpaja tarjoaa harrastuksen aloittamiseen tai jatkamiseen neuvoja, vinkkejä ja konkreettista apua. Voit tulla myös seuraamaan, miten pienoismalli rakentuu harrastajan käsissä.
Ikäsuositus: yli 14-vuotiaille (kädentaidoista riippuen yli 10-vuotiaille).
Ilmainen

klo 10–15
Pienoismalli & esikuva
Mobilian näyttelyhallissa on ihmeteltävänä kaksi ajoneuvoa ja niistä rakennetut 1:24-pienoismallit. Toinen autoista on Porsche 911 vm. 1984, jonka omistaja Niko Niemi on pienoismalliharrastaja, ja pienoismalli on rakennettu esikuvan mukaisesti. Toinen Chevrolet Bel Air vm. 1956, joka kuuluu Janne Jämsenille. Hänen vaimonsa tilasi uniikin pienoismallin miehelleen 50-vuotislahjaksi miehen pieteetillä entisöimästä autosta.
Sisältyy museon pääsylipun hintaan.

klo 10–15
Taiteilija työssään: Heikki Valve
Tule seuraamaan, miten taiteilija työstää teosta valmiiksi. Autotaiteilija Heikki Valve tekee valokuvan tarkkoja tauluja ajoneuvoista. Työvälineenä ovat värikynät. Taiteilija myös kertoo mielellään tekemisestään, joten saa tulla jutulle! Heikki Valveen piirroksia on nähtävillä enemmänkin Fenno Galleriassa.
Sisältyy museon pääsylipun hintaan.

klo 11-14
Kimmo Pyykkö -taidemuseon pop-up-kuvauspiste
Tule istahtamaan valtaistuimelle ja pukeutumaan kuin kuninkaallinen! Kangasalan Pikkuteatterilta lainatut upeat vaatteet ja asusteet sopivat perheen pienimmille. Maksuttomalla kuvauspisteellä jokainen voi nauttia omasta hetkestään valtaapitävänä. Nappaa kuva ja jaa somessa @mobiliamuseo @kimmopyykkoartmuseum @kangasalanpikkuteatteri #valtaapitäviä. Kuvauspiste on Kimmo Pyykkö -taidemuseon järjestämä ja liittyy osaksi Valtaapitäviä-näyttelyä. Lisätiedot näyttelystä: www.kimmopyykkotaidemuseo.fi
Kuvauspiste on ilmainen.

klo 11–13
Taiteilija paikalla: Eero Kumanto
Skaala – autopienoismalli harrastuksena -näyttelyn kuraattori, taiteilija Eero Kumanto paikan päällä kertomassa näyttelystä ja pienoismalliharrastuksesta. Tule rohkeasti jutulle!
Sisältyy museon pääsylipun hintaan.

klo 11–12 sekä klo 13–14
Lasten askartelupaja: paperirulla-auto
Päästä oma luovuutesi irralleen ja tule askartelemaan paperirulla-auto tyhjästä wc-paperirullasta. Auto värjätään oman mielen mukaiseksi ja juuri sellaisilla koristeilla kuin itsestä parhaalle tuntuu.
Ikäsuositus: yli 5-vuotiaat tai vanhemman ohjauksessa (tarvitaan saksia) nuoremmatkin
Ilmainen

klo 13.30–15 Cake & Paint
Haluatko hetken hengähdystauon kesähulinan keskelle?
Kaipaatko luovuutta herättelevää helppoa tekemistä tuomaan iloa päivään?
Tämä pieni luovuustyöpaja on juuri sinua varten!
Cake & Paint yhdistää herkkubuffan ja taidetarvikkeet innostavalla tavalla! Tartu värikynään tai siveltimeen ja lähde löytöretkellä piirtäen tai maalaten. Voit luonnostella tai maalata haluamasi asian – se voi olla vaikka pienenpieni kahvilusikka tai herkullinen kakkupala tai vaikkapa ikkunasta avautuva rantamaisema. Työpajassa ei pureuduta maalauksen teknisiin asioihin, vaan etsitään hyvää tunnelmaa, tekemisen iloa ja itselle mieluisaa luovuuden hetkeä. Työpaja on suunnattu ihan kaikille, eikä sinulla tarvitse olla taiteellista osaamista tai aiempaa kokemusta taiteilusta. Kaikki tarvittava materiaali löytyy paikan päältä rennolla Leena Aalto-Heikkilän alustuksella höystettynä, joten riittää, kun tuot itsesi paikan päälle!
Ilmoittaudu tästä : vello.fi/mobilia
Hinta: 30 €

Pienoismalli vihreästä pakettiautosta, josta pidetään kädellä kiinni.